Pin It

Χθες στο Δημοτικό Μέγαρο Παραλιμνίου πραγματοποιήθηκε δημοσιογραφική διάσκεψη όπου παρουσιάστηκαν τα τελικά αποτελέσματα του έργου “Μωσαϊκό Πολιτισμών” το οποίο ολοκλήρωσε με επιτυχία το τρίτο έτος υλοποίησής του στην Επαρχία Αμμοχώστου από τους Δήμους Παραλιμνίου (τελικός διακιούχος), Αγίας Νάπας, Σωτήρας και Δερύνειας καθώς και από την εταιρεία Enoros Consulting Ltd (εταίροι).

Είναι γεγονός ότι στην Κύπρο διαβιώνει και εργάζεται μεγάλος αριθμός Υπηκόων Τρίτων Χωρών, με την Επαρχία Αμμοχώστου να φιλοξενεί το 20,3% εξ’ αυτών. Μέσα από το «Μωσαϊκό Πολιτισμών» ενισχύεται ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την ομαλή ένταξη και ενσωμάτωσή τους στην κυπριακή κοινωνία. Η κοινωνική ένταξη αποτελεί μια αμφίδρομη δυναμική στη διαδικασία προσαρμογής τόσο των Υπηκόων Τρίτων Χωρών στο περιβάλλον της χώρας υποδοχής, όσο και των κατοίκων σε νέες κοινωνικές, οικονομικές και πολιτιστικές συνθήκες που συνεπάγονται οι πολυπολιτισμικές κοινωνίες. Ο Δήμος Παραλιμνίου, σε συνεργασία με τους Εταίρους του, αναγνωρίζει τον κεντρικό ρόλο που καλείται να διαδραματίσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση προωθώντας την κοινωνική συνοχή και δημιουργώντας συνθήκες ευνοϊκές για την προσαρμογή και την κοινωνική ενσωμάτωση ανθρώπων από άλλες χώρες εκτός ΕΕ.

Το συνολικό ποσό που αξιοποιήθηκε ως προς την επιτέλεση δράσεων στην τριετία υλοποίησης του έργου «Προγράμματα Ένταξης από τις Τοπικές Αρχές – Μωσαϊκό Πολιτισμών» ανέρχεται περίπου στις 365,000 ευρώ. Κατά τη διάρκεια της τρίχρονης πορείας του έργου πραγματοποιήθηκαν από κάθε Δήμο διαπολιτισμικές καλλιτεχνικές εκδηλώσεις με πρωταγωνιστές τους ΥΤΧ, Φεστιβάλ Παιδιού για ανάδειξη και αποδοχή της διαφορετικότητας των παιδιών, προγράμματα κοινωνικής στήριξης και κοινωνικού προσανατολισμού,  ενέργειες ανταλλαγής απόψεων και τεχνογνωσίας, προγράμματα κατάρτισης και εκπαίδευσης με μαθήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών, μαθήματα τέχνης, πρώτων βοηθειών και φύλαξης και φροντίδας παιδιών και ηλικιωμένων, καθώς και πληροφοριακό βιβλιαράκι-οδηγός υπηρεσιών. Ο στόχος των επωφελούμενων την τρέχουσα χρονιά ήταν 70 άτομα, αριθμός που ξεπεράστηκε άρδην.

Στο πλαίσιο της τριετίας αυτής, υπήρχε άρτια συνεργασία με τον  Επικεφαλή της Μονάδας Ευρωπαϊκών Ταμείων κ. Κυπριανού καθώς και με τους Δήμους – εταίρους που ανέπτυξαν συνεργασία υλοποίησης ευρωπαϊκού προγράμματος για πρώτη φορά όπως επίσης και τη συμβουλευτική εταιρεία EnorosConsulting Ltd.

 

 

Scattered Clouds

18.53°C

Paralimni

Scattered Clouds
Humidity: 81%
Wind: NE at 3.13 M/S

 

Οδηγίες για Παραλίμνι