Pin It

Την Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018 στις 10:30 π.μ. θα παρουσιαστούν οι δράσεις και οιενέργειες του έργου «ΜΩΣΑΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΩΝ» στην παρουσία εκπροσώπων των Δήμων Παραλιμνίου, Αγίας Νάπας, Σωτήρας και Δερύνειας.

Ο Δήμος Παραλιμνίου ανέλαβε για τρίτη συνεχή χρονιά να υλοποιήσει ως τελικός δικαιούχος το Πρόγραμμα Ένταξης Από Τοπικές Αρχές «Μωσαϊκό Πολιτισμών». Το εταιρικό σχήμα συμπληρώνουν οι Δήμοι Αγίας Νάπας, Δερύνειας, Σωτήρας και η εταιρεία συμβουλευτικών υπηρεσιών Enoros Consulting Ltd. Στόχος του έργου είναι η ένταξη των Υπηκόων Τρίτων Χωρών (ΥΤΧ) στον κοινωνικοοικονομικό ιστό της Επαρχίας Αμμοχώστου.

Το έργο «Μωσαϊκό Πολιτισμών» στηρίζει την διαδικασία ένταξης των ΥΤΧ στην κυπριακή κοινωνία, συμβάλλοντας στην προώθηση της κοινωνικής συνοχής και την πρόληψη του κοινωνικού αποκλεισμού. Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει μια σειρά από πολυδιάστατες δράσεις που στοχεύουν στην ενεργό συμμετοχή και δραστηριοποίηση των τοπικών αρχών και φορέων στην διαδικασία ενσωμάτωσης των ΥΤΧ και προσφέρει υπηρεσίες και ευκαιρίες κοινωνικοποίησης και αλληλεπίδρασης των μεταναστών με τις τοπικές κοινότητες.

Οι υπηρεσίες και δράσεις του προγράμματος περιλαμβάνουν μαθήματα κατάρτισης και    εκπαίδευσης, προγράμματα κοινωνικής στήριξης και κοινωνικού προσανατολισμού, διαπολιτισμικές/καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, ενέργειες ανάπτυξης του αισθήματος αποδοχής και κατανόησης των δημοτών στην διαφορετικότητα, ενέργειες ανταλλαγής απόψεων και τεχνογνωσίας, μαθήματα πρώτων βοηθειών, μαθήματα φύλαξης και φροντίδας παιδιών και ηλικιωμένων, εκμάθηση ηλεκτρονικών υπολογιστών, τέχνης, καθώς και δημιουργία οδηγού υπηρεσιών.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι ΥΤΧ που βρίσκονται με νόμιμη άδεια παραμονής και εργασίας στην Κύπρο, όσοι  ΥΤΧ απολαύουν καθεστώς πρόσφυγα ή καθεστώς επικουρικής/προσωρινής προστασίας και όσοι ΥΤΧ επανεγκαθίστανται ή έχουν επανεγκατασταθεί ή μεταφερθεί από άλλο κράτος μέλος της ΕΕ.

Το πρόγραμμα καλύπτει τα γεωγραφικά όρια των συμμετεχόντων Δήμων αλλά και των τοπικών κοινοτήτων σε όλη την ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου και συγχρηματοδοτείται κατά 90% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης και κατά 10% από την Κυπριακή Δημοκρατία. Έχει συνολικό προϋπολογισμό €126,466 και διάρκεια υλοποίησης έως τον Μάρτιο του 2019.

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

Overcast Clouds

18.52°C

Paralimni

Overcast Clouds
Humidity: 85%
Wind: NNW at 5.36 M/S

 

Οδηγίες για Παραλίμνι