Pin It

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 29ο Διαπολιτισμικό/Διαδραστικό Φεστιβάλ Παιδιού Επαρχίας Αμμοχώστου το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018 μεταξύ των ωρών 6μ.μ.-8:30μ.μ. στην Πλατεία Λεύκολλα στον Πρωταρά με συνδιοργανωτές τον Δήμο Παραλιμνίου και την Επιτροπή Προστασίας και Ευημερίας του Παιδιού Επαρχίας Αμμοχώστου.

Το φεστιβάλ συγκέντρωσε εκατοντάδες παιδιά, όπου είχαν την ευκαιρία να παίξουν διάφορα παιχνίδια και να συμμετάσχουν σε αθλοπαιδιές, κατασκευές, αγγειοπλαστική, ζωγραφική και facepainting. Επίσης, υπήρχε πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με συμμετοχή παιδιών από διάφορα χορευτικά συγκροτήματα, και συγκεκριμένα το Πολιτιστικό Εργαστήρι «Παρά τη Λίμνη», ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Ανάδυση», το παιδικό χορευτικό συγκρότημα Ρωημοσύνη με Γεωργιανούς χορούς, καθώς και οι σχολές χορού «Ρυθμός», «Steps» και «Art de Ballet».  

Το Διαπολιτισμικό/Διαδραστικό Φεστιβάλ Παιδιού Επαρχίας Αμμοχώστου πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Προγράμματος Ένταξης από Τοπικές Αρχές «Μωσαϊκό Πολιτισμών», το οποίο υλοποιούν οι Δήμοι Παραλιμνίου, Αγίας Νάπας, Δερύνειας, Σωτήρας καθώς και η Enoros Consulting Ltd και συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης και την Κυπριακή Δημοκρατία. Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα μεταξύ άλλων, συμμετείχε παιδικό ρώσικο μπαλέτο και χορευτικό συγκρότημα με γεωργιανούς χορούς. Επίσης, στο πολυπολιτισμικό φεστιβάλ υπήρχε περίπτερο όπου παιδιά από την Κύπρο καθώς και από την Συρία και τις Φιλιππίνες δημιουργούσαν σημαίες για τα δικαιώματα των παιδιών, όπου μέσα από τα αθώα μάτια τους καλλιεργούνται παγκόσμιες αξίες, όπως η αλληλεγγύη, η αποδοχή, η κατανόηση και η ένωση των λαών. 

 

 

 

Scattered Clouds

18.53°C

Paralimni

Scattered Clouds
Humidity: 81%
Wind: NE at 3.13 M/S

 

Οδηγίες για Παραλίμνι