Pin It

Επ’ ευκαιρία της έναρξης των κατασκευαστικών εργασιών για το Υδατικό έργο της Ελεύθερης Αμμοχώστου «Κοκκινόκρεμος» πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημοτικό Μέγαρο Παραλιμνίου στην παρουσία του Υπουργού Γεωργίας Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Νίκου Κουγιάλη, παρουσίαση και ενημέρωση για την τρέχουσα κατάσταση του έργου καθώς και τη συμβολή του για την επαρχία Αμμοχώστου.   

Ο υπουργός Γεωργίας είχε υποσχεθεί την επίλυση του προβλήματος που αφορούσε στην υδροδότηση της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου και σήμερα με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση όπως ο ίδιος εξέφρασε, χαιρετίζει την έναρξη των κατασκευαστικών έργων της εν λόγω δέσμευσης.

Το Υδατικό έργο «Κοκκινόγκρεμμος», αποτελεί ορόσημο για ολόκληρη την επαρχία, ως ένα από τα πιο σημαντικά έργα οικοδομής άρρηκτα συνδεδεμένο με την οικονομία, την εύρυθμη λειτουργία της επαρχίας Αμμοχώστου αλλά και με την ευημερία και την πρόοδο των κατοίκων της.

Ο κ. Κουγιάλης συγκεκριμένα ανέφερε «με το έργο αυτό, διασφαλίζεται η απρόσκοπτη παροχή νερού στην περιοχή, στηρίζουμε την τουριστική μας βιομηχανία και δημιουργούμε τις υποδομές εκείνες και τις συνθήκες για να αναπτύξουμε ακόμη περισσότερο την τουριστική μας βιομηχανία για να υποδεχτεί ακόμη περισσότερους επισκέπτες». Το έργο, με προϋπολογισμό στα 17 εκ. ευρώ, συμπεριλαμβάνει νέο αγωγό περιλαμβάνει αγωγό 26km από την αφαλάτωση της Δεκέλειας προς την περιοχή Κοκκινόκρεμμος, και υπερσύγχονες υδατοδεξαμενές αποθήκευσης νερού 40,000m3 όπου με την αποπεράτωση του διασφαλίζεται η υδατική ασφάλεια της περιοχής για 48 ώρες σε σύγκριση με 6 ώρες που υπάρχει σήμερα.

Ο Υπουργός κ. Νίκος Κουγιάλης, τόνισε ότι η επαρχία Αμμοχώστου ελ δεν είναι σε δεύτερη μοίρα αλλά η ανάπτυξη και η ευημερία της αποτελούν προτεραιότητα για την κυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη, με τα έργα που ο πρόεδρος εξήγγειλε πριν 1 χρόνο στο Παραλίμνι για την επαρχία να τίθενται σε τροχιά υλοποίησης. Συνέχισε, αναφέροντας ότι το έργο το οποίο έχει ήδη ξεκινήσει, θα συμβάλει στη διασφάλιση υδατικής επάρκειας για την επαρχία Αμμοχώστου, σημείο αλληλένδετο με την αναβάθμιση του τουριστικού και οικονομικού προϊόντος του τόπου.  Από το έργο αυτό θα ωφεληθούν οι Δήμοι Παραλιμνίου, Αγίας Νάπας, Δερύνειας και Σωτήρας καθώς και οι υπόλοιπες κοινότητες Κοκκινοχωρίων, δηλαδή Ορμήδεια, Ξυλοφάγου, Αυγόρου και Φρέναρος.  Με το έργο στηρίζεται ο τουρισμός, επιλύονται προβλήματα και αντιμετωπίζονται διαχρονικές προσκλήσεις. Περαιτέρω, όπως τόνισε ο Υπουργός «με το έργο αυτό, στηρίζουμε την ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών και βελτιώνουμε τις συνθήκες διαβίωσης στην περιοχή».

Ο Δήμαρχος κ. Θεόδωρος Πυρίλλης ευχαρίστησε την κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη και ιδιαίτερα τον Υπουργό Γεωργίας κ. Κουγιάλη για τη συνεχή και διαχρονική στήριξή του και εξέφρασε τη χαρά του για την έναρξη του έργου το οποίο όπως ανέφερε «ως έργο σημαίνουσας τουριστικής και κοινωνικής αξίας, θα συμβάλει τα μέγιστα στην προώθηση του τουριστικού προϊόντος, διασφαλίζοντας την υδροδότηση της περιοχής με μέγιστη ισχύ ιδίως την καλοκαιρινή περίοδο». Ευχαρίστησε τους Μητροπολίτη, τους Βουλευτές, Δημάρχους και Κοινοτάρχες της επαρχίας Αμμοχώστου καθώς και οργανωμένα σύνολα της περιοχής (ΚΟΤ, ΤΕΒΕΑ, ΠΑΣΥΞΕ, Τμήμα Γεωργίας κλπ) που παρευρέθηκαν στη σημερινή παρουσίαση.

Ακολούθησε επιτόπια επίσκεψη στο εργοτάξιο,  στο σημείο της περιοχής Κοκκινόγκρεμμος.