Pin It

Την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2020, πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Αγίας Νάπας η 3η κατά σειρά διαβούλευση μεταξύ των εταίρων, στο πλαίσιο της εκπόνησης της στρατηγικής Ολοκληρωμένης Χωρικής Ανάπτυξης (Ο.Χ.Α) για την ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου. Το εταιρικό σχήμα συναπαρτίζουν οι 4 Δήμοι, Παραλίμνι, Αγία Νάπα, Σωτήρα, Δερύνεια και οι 5 Κοινότητες της Επαρχίας, Λιοπέτρι, Φρέναρος, Αυγόρου, Άχνα και Αχερίτου.

Βασικοί στόχοι της διαβούλευσης αποτέλεσαν:

  • Η παρουσίαση του πλαισίου και των κατευθυντήριων γραμμών για την εκπόνηση της στρατηγικής,
  • Η (συν)διαμόρφωση του οράματος κα των βασικών αξόνων χάραξης της στρατηγικής
  • Η κατάθεση προτάσεων για επιτέλεση έργων και ενδεικτικών δράσεων που θα συμβάλουν στην ολοκληρωμένη Χωρική Ανάπτυξη της Ελεύθερης Επαρχίας Αμμοχώστου
  • Τα επόμενα βήματα για την ολοκλήρωση της διαδικασίας

Στην συνάντηση – διαβούλευση πραγματοποιήθηκε γόνιμος και παραγωγικός διάλογος μεταξύ των παρευρισκόμενων μελών και ανταλλαγή απόψεων για τα προβλήματα και τις μεγάλες ανάγκες της περιοχής ενώ τονίστηκε η ανάγκη στήριξης της αναπτυξιακής Στρατηγικής της Ελεύθερης Επαρχίας Αμμοχώστου.

Όραμα της κοινής Στρατηγικής είναι να καταστεί η ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου ένας βιώσιμος, καινοτόμος και λειτουργικός τόπος διαβίωσης και ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας και παράλληλα να αποτελέσει ένα ελκυστικό σύγχρονο προορισμό, αναβαθμίζοντας την τουριστική εμπειρία όσων την επισκέπτονται.

 

 

 

Αρχείο

-> 2019

-> 2018

-> 2017

-> 2016

-> 2015

-> 2014

-> 2013

Overcast Clouds

12.77°C

Paralimni

Overcast Clouds
Humidity: 81%
Wind: WSW at 0.89 M/S

 

Οδηγίες για Παραλίμνι