Pin It

Ο Δήμαρχος Παραλιμνίου κ. Θεόδωρος Πυρίλλης απορρίπτει κατηγορηματικά τα δημοσιεύματα της εφημερίδας ‘’ΦΙΛΕΥΘΕΡΟΥ’’ στην ολότητά τους. Σε παρουσία του σε μεσημεριανή ενημερωτική εκπομπή ο Δήμαρχος Παραλιμνίου τοποθετήθηκε λεπτομερώς και με ακρίβεια στα επτά σημεία που αναφέρονται στο δημοσίευμα, απόσπασμα της επιστολής που στάλθηκε από τον Γενικό Ελεγκτή για σχετική έρευνα στον Δήμο Παραλιμνίου, κατόπιν καταγγελίας για παρατυπίες και ατασθαλίες σε μια σειρά κατασκευαστικών έργων στον Δήμο. Ο Δήμαρχος, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι οι καταγγελίες στον Δήμο Παραλιμνίου από την ημέρα που ανέλαβε τη θέση του Δημάρχου είναι σχεδόν εβδομαδιαίες και πάντα ανώνυμες (κάποιες φορές επώνυμες με μη υπαρκτά προσωπικά στοιχεία), με απώτερο στόχο να πλήξουν τον Δήμαρχο. Το θέμα συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο το οποίο με απόφασή του έστειλε επιστολή στον Γενικό Ελεγκτή μέσω της οποίας του κοινοποιούσε ότι δεν θα δίνονται γραπτές απαντήσεις σε ανώνυμες καταγγελίες. Αποφασίστηκε επίσης όπως το περιεχόμενο των καταγγελιών να διερευνάται εξονυχιστικά από τον Δήμο και καλέστηκε η Ελεγκτική Υπηρεσία να στέλνει λειτουργούς της για έλεγχο και διερεύνηση οποιουδήποτε θέματος.

Ο Δήμαρχος τόνισε ότι για τα δημοσιεύματα του ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΥ, δεν υπάρχει καμία απολύτως παρανομία και ο Δήμος είναι στη διάθεση τόσο της Ελεγκτικής Υπηρεσίας όσο και της Δημοσιογραφικής Οικογένειας για  παράθεση οποιωνδήποτε στοιχείων τους ζητηθούν είτε για ενέργειες ελέγχου είτε για σκοπούς διερευνητικής δημοσιογραφίας. Ανέφερε επίσης ότι ο ίδιος ανακρίθηκε τον Δεκέμβριο του 2014 και τον Ιανουάριο του 2015 από το ΤΑΕ Αρχηγείου για θέματα υπέρβασης εξουσίας χωρίς να προκύψει οποιοδήποτε ενοχοποιητικό στοιχείο εναντίον του. Ανέφερε επίσης ότι «ο Δήμαρχος αγωνίζεται για τον τόπο του και όχι για την τσέπη του. Κάνει σωστά τη δουλειά του, δε διστάζει να τσαλακώνεται με απώτερο στόχο την εξοικονόμηση χρημάτων του Δήμου και την έγκυρη αποπεράτωση των έργων. Αυτό ενόχλησε πολλούς των οποίων έχουν πληγεί τα οικονομικά ή τα πολιτικά τους συμφέροντα, γι ’αυτό και ενεργούν ως αχυράνθρωποι με ανυπόστατες καταγγελίες εναντίον μου. Ο Δήμος έχει εξυγιανθεί, η οικονομική του κατάσταση είναι άριστη, βρίσκεται σε αναπτυξιακή πορεία και πάρα πολλά έργα υποδομής εκτελούνται αυτή τη στιγμή».

Καταληκτικά, ως απάντηση σε όσους τον κατηγορούν για προσωπικά οφέλη, αποτελούν τα πληρεξούσια έγγραφα τα οποία αφορούν τόσο τον ίδιο όσο και στη σύζυγό του και παραδόθηκαν σήμερα στον Γενικό Ελεγκτή τον οποίον εξουσιοδοτούν και του δίνουν τη δυνατότητα να έχει πρόσβαση σε όλα τα περιουσιακά στοιχεία της οικογένειας του Δημάρχου τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό ώστε να διαπιστώνεται ανά πάσα στιγμή η καθαρότητα του ιδίου και της οικογένειάς του. Το πληρεξούσιο θα έχει ισχύ πέντε χρόνια μετά από την ημερομηνία που θα πάψει να είναι Δήμαρχος. 

 

 

Clear Sky

19.45°C

Paralimni

Clear Sky
Humidity: 77%
Wind: WNW at 0.89 M/S

 

Οδηγίες για Παραλίμνι