Pin It

Αγαπητοί φίλοι, αγαπητοί συνεργάτες,

καλείστε να συμμετέχετε στο διαδικτυακό συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο ολοκλήρωσης του συγχρηματοδοτούμενου ευρωπαϊκού προγράμματος Balkan Med2014-2020 και που φέρει τον τίτλο “Invalor101-A network for joint valorization of material flows in tourist areas. Ο περιβαλλοντικός πυλώνας της αειφόρου ανάπτυξης είναι ιδιαίτερα σημαντικός στην καθημερινή μας πραγματικότητα και ιδιαίτερα στη βιωσιμότητα των μελλοντικών γενεών.

Αναγνωρίζοντας την επιβεβλημένη ανάγκη για ανακύκλωση, αλλά και την ανάγκη εμπλοκής όσο το δυνατό μεγαλύτερου αριθμού ατόμων προκειμένου να στεφθεί με επιτυχία μια τέτοια προσπάθεια, ο Δήμος Παραλιμνίου διοργανώνει διαδικτυακό συνέδριο με τίτλο: «Οφέλη από την εντατική αξιοποίηση αποβλήτων», την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020, στις 10:00 π.μ.

Στοχεύουμε στην ενημέρωση και στην μεταφορά τεχνογνωσίας προς τους ερευνητικούς και επιχειρηματικούς φορείς που ασχολούνται ενεργά με τον τομέα της ανακύκλωσης και του περιβάλλοντος, με τον κλάδο της μεταλλουργίας και των δομικών υλικών, τσιμεντοποιία, εξορυκτικές βιομηχανίες, αλλά και τους χρήστες-καταναλωτές, όπως ιδιοκτήτες κέντρων αναψυχής και ξενοδοχείων, δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους, για το Έργο, την σημασία και τον αντίκτυπό του. Το κοινό θα ενημερωθεί για την παραγωγή νέων δομικών υλικών ή και προϊόντων μέσω της επεξεργασίας και της αξιοποίησης αποβλήτων, μια πρότυπη διαδικασία ανακύκλωσης και αξιοποίησης αποβλήτων που θα έχει πολλαπλά οφέλη, τόσο σε περιβαλλοντικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο.

Το Έργο «Invalor101-A network for joint valorization of material flows in tourist areas», υλοποιείται από τους Δήμους Παραλιμνίου, Μεγάρων και Vlora, από Κύπρο, Ελλάδα και Αλβανία αντίστοιχα, το Πανεπιστήμιο Πατρών (Ελλάδα), το Ερευνητικό Κέντρο Frederick-Frederick Research Center(Κύπρος), το Πολυτεχνικό Πανεπιστήμιο Τιράνων (Αλβανία) και το Καθολικό Πανεπιστήμιο Leuven(Βέλγιο) και συγχρηματοδοτείται από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα «INTERREG V-B BALKAN-MED2014-2020».

Ο γενικός στόχος του προγράμματος Balkan Medείναι η προώθηση μιας ολοκληρωμένης εδαφικής ανάπτυξης και συνεργασίας για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο υλοποίησης του Έργου, ο Δήμος Παραλιμνίου θα εγκαταστήσει προσωρινή πιλοτική μονάδα επεξεργασίας των αποβλήτων από γυαλί, από τα οποία -αφού επεξεργαστούν- θα παραχθούν οικοδομικά υλικά, χρήσιμα για τον Δήμο.

Το Συνέδριο απευθύνεται σε: Δημάρχους, δημοτικά συμβούλια, κοινοτάρχες και κοινοτικά συμβούλια, ιδιοκτήτες και γενικούς διευθυντές ξενοδοχειακών μονάδων, ιδιοκτήτες κέντρων αναψυχής, υγειονομικές υπηρεσίες, περιβαλλοντικές οργανώσεις, λειτουργούς του Τμήματος Περιβάλλοντος, εταιρείες ανακύκλωσης, ερευνητές.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα του Συνεδρίου, μπορείτε να βρείτε εδώ.

Το Συνέδριο θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά. Η συμμετοχή είναι δωρεάν, με απαραίτητη τη δήλωση συμμετοχής. Για ηλεκτρονικές εγγραφές, κάντε κλικ εδώ

Διοργανωτής:Δήμος Παραλιμνίου

Συντονισμός:ΙΜΗ

Χορηγοί Επικοινωνίας:περιοδικό IN Business, πόρταλ REPORTER

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την ΙΜΗ:

Τ: 22505555 │Φ:22679820│ email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Αρχείο

-> 2019

-> 2018

-> 2017

-> 2016

-> 2015

-> 2014

-> 2013

Overcast Clouds

18.52°C

Paralimni

Overcast Clouds
Humidity: 85%
Wind: NNW at 5.36 M/S

 

Οδηγίες για Παραλίμνι