Pin It

Υπογράφηκαν σήμερα τα συμβόλαια από την εταιρεία Α/φοί Ιακώβου (Κατασκευές) Λτδ για την επέκταση του παραλιακού πεζόδρομου στον Πρωταρά. Το έργο αφορά τον πεζόδρομο από τον κόλπο της Περνέρας μέχρι το Αλιευτικό Καταφύγιο του Αγίου Νικολάου  και από το FigTreeBayμέχρι το σημείο πριν την παραλία «Βάλη του Χ’’Ξενή». Τα τμήματα αυτά του πεζόδρομου θα γίνουν με τις ίδιες προδιαγραφές και παρόμοιο (τεχνικό) εξοπλισμό με τα υφιστάμενα. Το συνολικό κόστος δαπάνης έργου ανέρχεται στα €5.700.000. Οι εργασίες αρχίζουν άμεσα και αναμένεται να αποπερατωθούν τέλος Μαρτίου 2021. Με την ολοκλήρωση του έργου το παραλιακό μέτωπο του Πρωταρά θα διαθέτει συμπληρωμένο παραλιακό πεζόδρομο με όλες τις ανέσεις και φωτισμό μήκους 11 km.  

Ταυτόχρονα, ο Δήμος Παραλιμνίου προχώρησε στον σχεδιασμό των φάσεων Δ και Ε του παραλιακού πεζόδρομου που αφορούν στις περιοχές Άγιος Νικόλαος μέχρι γραμμή αντιπαράταξης/φυλάκιο Ηνωμένων Εθνών και παραλία «Βάλη του Χ’’Ξενή» μέχρι περιοχή του Κόννου αντίστοιχα. Για τις νέες φάσεις το πλάτος του παραλιακού πεζόδρομου θα είναι 8 mεκ των οποίων τα 5m θα είναι για πεζούς και τα 3mγια ποδηλάτες.  

Στόχος μας, ολόκληρο το παραλιακό μέτωπο να ενοποιηθεί, να αναβαθμιστεί και να εκσυγχρονιστεί προσαρμοσμένο στις ανάγκες των ντόπιων και επισκεπτών. Η συνολική διαδρομή  κυμαίνεται γύρω στα 25 km. Προσαρμοζόμαστε στις ανάγκες της βιώσιμης κινητικότητας προωθώντας τη χρήση εναλλακτικών τρόπων διακίνησης, οι οποίες συμβάλλουν στη μείωση των ρύπων και ευρύτερα στην προστασία του περιβάλλοντος.  

Ο παραλιακός πεζόδρομος είναι πραγματικά αριστουργηματικά εύχρηστος εφόσον πλέον προσφέρει απλόχερα την δυνατότητα σε κάθε επισκέπτη, ντόπιο ή τουρίστα, κατά τους καλοκαιρινούς ή τους χειμερινούς μήνες να απολαύσει το περπάτημα ή το τζόκινγκ του δίπλα στα καταγάλανα νερά της θάλασσας ακούγοντας τους ήχους των κυμάτων αλλά και να εξερευνήσει με περισσότερη ασφάλεια τις μαγευτικές παραλίες της περιοχής που στο παρελθόν ήταν παραμελημένες.  

 

{gallery}20201023pezodromos{/gallery}

Αρχείο

-> 2019

-> 2018

-> 2017

-> 2016

-> 2015

-> 2014

-> 2013

Overcast Clouds

18.52°C

Paralimni

Overcast Clouds
Humidity: 85%
Wind: NNW at 5.36 M/S

 

Οδηγίες για Παραλίμνι