Pin It

Υγιεινή Τροφίμων

  • Γίνεται επίσημος έλεγχος στις επιχειρήσεις τροφίμων που εμπίπτουν στο πλαίσιο εφαρμογής των απαιτήσεων των Κανονισμών (ΕΚ)αριθ.852/2004, 853/2004,(ΕΕ)1169/2011, (ΕΚ)αριθ.178/2002 και περί της Υγιεινής και του Επίσημου Ελέγχου των Τροφίμων Κανονισμοί του2006.
  • Ο Δήμος έχει αρμοδιότητα να ασκεί επίσημους ελέγχους στις πιο κάτω κατηγορίες :
    • Εστιατόρια
    • Ταβέρνες
    • Takeaway
    • Καφετέριες
    • Μπυραρίες
    • Snackbars
    • Ψησταριές
    • Μουσικοχορευτικά κέντρα
    • Περίπτερα
    • Παντοπωλεία
    • Κινητές καντίνες
    • Καντίνες σταδίων
  • Έκδοση υγειονομικών πιστοποιητικών για κέντρα αναψυχής σύμφωνα με την νομοθεσία Περί Κέντρων Αναψυχής Νόμο.
  • Ο Δήμος  σε συνεργασία με το Γενικό Χημείο του Κράτους προβαίνει σε δειγματοληπτικούς ελέγχους καταλληλότητας τροφίμων σύμφωνα με το εθνικό πρόγραμμα δειγματοληψιών.

 

Αποτελέσματα για το έτος 2016

  • Λήφθηκαν 38 δείγματα τροφίμων από επιχειρήσεις τροφίμων από τα οποία 2 από αυτά δεν πληρούσαν τα μικροβιολογικά κριτήρια
  • Από τους 425 επίσημους ελέγχους τροφίμων που έγιναν το 2016, εκδόθηκαν 124  Υγειονομικά Πιστοποιητικά σύμφωνα με την νομοθεσία