Pin It

Πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία σήμερα η Παγκύπρια Τελετή Βράβευσης απονομής Γαλάζιων Σημαίων σε παραλιακούς Δήμους και Κοινότητες της Κύπρου στην παραλία Fig Tree Bay στον Πρωταρά, στην παρουσία του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Νίκου Κουγιάλη, των Βουλευτών επαρχίας Αμμοχώστου, του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Κωνσταντίας Αμμοχώστου κ. Βασίλειου, του Προέδρου της Κεντρικής Επιτροπής Παραλιών, του Προέδρου του Εθνικού Κριτή και Γενικού Γραμματέα της CYMEPA, των Δημάρχων και Κοινοταρχών παραλιακών Δήμων και Κοινοτήτων της Κύπρου, καθώς και εκπροσώπων Αρμόδιων Υπηρεσιών (ΚΟΤ, Εθνικός Κριτής Γαλάζιων Σημαίων, Τμήμα Περιβάλλοντος, Κρατικό Χημείο, Υπηρεσία Περιβάλλοντος, Ένωση Κοινοτήτων και Παγκύπρια Ομοσπονδίας). Η βράβευση ήταν σε απευθείας μετάδοση από το Ράδιο ΠΟΛΙΤΕΙΑ 106.7 FM, το οποίο πλαισίωνε και μουσικά την εκδήλωση με live link.

Ο κ. Κουγιάλης, πρωτίστως συγχάρηκε τους Δήμους και τις Κοινότητες της Κύπρου για την εξασφάλιση γαλάζιων σημαίων, παροτρύνοντάς τους να αυξήσουν τις γαλάζιες σημαίες, και να συνεχίσουν να αναβαθμίζουν την ποιότητα παροχής υπηρεσιών στις παραλίες τους. Ανέφερε επίσης ότι, ''κατά τη διαδικασία ελέγχου της ποιότητας των υδάτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το ποσοστό επιτυχίας της Κύπρου ήταν 91% με τα 112 από τα 113 σημεία δειγματοληψίας για τα νερά κολύμβησης παραλιών της Κύπρου, να περνούν με πλήρη επιτυχία τον έλεγχο''. Επιπρόσθετα, τόνισε ότι, "είμαστε η 1η χώρα με παραλίες με τα πιο καθαρά νερά στην Ευρώπη, σημείο που μας τιμά ιδιαίτερα, μιας και οι παραλίες μας αποτελούν πόλο έλξης πολλών επισκεπτών αλλά ταυτόχρονα καταλυτικό φορέα ενίσχυσης της Κυπριακής Οικονομίας".

Ο πρόεδρος του Εθνικού Κριτή Γαλάζιας Σημαίας, Δρ. Μιχαλης Ιερείδης, συν τοις άλλοις, εστίασε στο γεγονός ότι η Κύπρος έχει τις περισσότερες γαλάζιες σημαίες παγκόσμια κατ' αναλογία πληθυσμού και κατά μήκος της ακτογραμμής.

Ο Δήμαρχος Παραλιμνίου κ. Θεόδωρος Πυρίλλης, αναφερόμενος στις 9 γαλάζιες σημαίες που κατέχει ο Δήμος Παραλιμνίου, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι ''η ποιότητα υδάτων των παραλιών μας η οποία είναι εξαιρετική όσο και η παροχή υπηρεσιών στους λουόμενους που επισκέπτονται τις παραλίες μας, σημείο το οποίο καταδεικνύει τη διατήρηση της ισορροπίας μεταξύ της διασφάλισης της ικανοποίησης των τουριστικών απαιτήσεων από τη μια, και της προστασίας του περιβάλλοντος από την άλλη, αναδεικνύει ταυτόχρονα τη φυσική αξία και ομορφιά των παραλιών μας, ενώ παράλληλα, μέσω της θάλασσας, αναβαθμίζεται αλλά και ενισχύεται ο τουρισμός και η οικονομία του Δήμου Παραλιμνίου, αλλά και ευρύτερα της Κύπρου μας''. Κλείνοντας, τόνισε ότι ''Σίγουρα, η καλή ποιότητα των νερών κολύμβησης αποτελεί πόλο έλξης πολλών ξένων επισκεπτών αλλά και ντόπιων παραθεριστών. Στόχος του Δήμου Παραλιμνίου είναι η συνεχής αναβάθμιση των παραλιών αλλά και των παρεχόμενων υπηρεσιών στις παραλίες, με τη συνεχή στήριξη των αρμόδιων Υπηρεσιών ώστε να αυξηθεί και ο αριθμός απόκτησης γαλάζιων σημαίων στον Πρωταρά στον διπλάσιο και όχι μόνο αριθμό.

Στη συνέχεια τελέστηκε εκ μέρους του πρόεδρου του Εθνικού Κριτή Γαλάζιας Σημαίας Δρ. Μιχάλης Ιερείδης και του Υπουργού Γεωργίας κ. Κουγιάλη, η απονομή, δίνοντας συνολικά 59 γαλάζιες σημαίες σε Δήμους και Κοινότητες της Κύπρου. 

 

 

 

{gallery}2016blueflags{/gallery}

Overcast Clouds

18.52°C

Paralimni

Overcast Clouds
Humidity: 85%
Wind: NNW at 5.36 M/S

 

Οδηγίες για Παραλίμνι