Pin It

Η γιορτή των Ανθεστηρίων καθιερώθηκε στις αρχές του 20ου αιώνα, κάθε Μάιο. Τα Ανθεστήρια είναι η γιορτή των λουλουδιών και της Άνοιξης και οι Κύπριοι γιορτάζουν με τα Ανθεστήρια την αναγέννηση της φύσης και του ανθρώπου.

Τα σύγχρονα Ανθεστήρια έχουν άμεση σχέση με τα αρχαία Ανθεστήρια, τις τελετές της αρχαίας Αθήνας προς τιμήν του θεού του αμπελιού και της γονιμότητας, του θεού Διόνυσου. Η λέξη «Ανθεστήρια» σημαίνει γιορτή των λουλουδιών, αφού προέρχεται από τη λέξη «άνθος». Τα Ανθεστήρια ως θεσμός εορτάζετο πριν χρόνια στην Αμμόχωστο και μετέπειτα στο Παραλίμνι με αποκορύφωμα την παρέλαση αρμάτων στολισμένων με λουλούδια στο στάδιο Παραλιμνίου, ενώ αναδεικνύετο και η Πριγκίπισσα της Άνοιξης.

Έτσι, μετά από αρκετά χρόνια ο Δήμος Παραλιμνίου αναβιώνει φέτος το θεσμό των ΑΝΘΕΣΤΗΡΙΩΝ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ, το Σάββατο 9 Μαϊου 2015 και ώρα 18:00 στην οδό Πρωταρά η οποία θα είναι στολισμένη με λουλούδια και ανθοκατασκευές έτσι που να τοποθετεί τον κάθε επισκέπτη σε ένα ανοιξιάτικο και λουλουδένιο κλίμα, σε ηχητικές και μυρωδικές εικόνες ΑΝΟΙΞΗΣ. Τη συγκεκριμένη ημέρα, πολιτιστικά σύνολα, οργανισμοί, αθλητές, εθελοντές, δημότες κ.ά θα συμμετέχουν σε μια παρέλαση –πομπή υπό τη συνοδεία μουσικής κατά μήκος της οδού Πρωταρά (λεωφόρος ξενοδοχείων).

Η αθλήτρια Ελένη Αρτυματά θα είναι η πριγκίπισσα της Άνοιξης που θα πλαισιώνει το άρμα του Δήμου Παραλιμνίου και θα ανοίξει τις εκδηλώσεις με το άναμμα της δάδας στην τελετή των Παναθηναίων στην πλατεία ODESSA. Στην πλατεία ODESSAθα υπάρχουν μουσικοχορευτικές παραστάσεις και ψυχαγωγικό πρόγραμμα για τους μικρούς μας φίλους με ξυλοπόδαρους, φουσκωτά, μαγικά κόλπα, μασκότ, ανθοκατασκευές και  ανθοδημιουργίες.

Scattered Clouds

19.38°C

Paralimni

Scattered Clouds
Humidity: 84%
Wind: NNW at 4.47 M/S

 

Οδηγίες για Παραλίμνι