Pin It

Το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, μέσω του Τμήματος Εργασίας και σε συνεργασία με την Ένωση Δήμων Κύπρου, μέσω του Ευρωπαϊκού προγράμματος EURODYSSEE δίνει την ευκαιρία σε νέους 18-32 ετών να αποκτήσουν εργασιακή πείρα (occupational/vocational training) για περίοδο 4-7 μηνών) σε μία από τις περιοχές-μέλη του προγράμματος EURODYSSEE. Από την Κύπρο παρέχονται 4 θέσεις τον χρόνο.

Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από την Κυπριακή Δημοκρατία, το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ), την Eurodyssιe General Secretariat, το Assembly of European Regions (AER) και τους συμβαλλόμενους φορείς των περιοχών-μελών του προγράμματος EURODYSSEE.

Το πρόγραμμα παρέχει επιχορήγηση μέρους του κόστους διαβίωσης που επιβαρύνονται οι συμμετέχοντες, ασφαλιστική κάλυψη (συμπ. για ατύχημα, έναντι τρίτων, κοινωνικές ασφαλίσεις), δίνει την δυνατότητα παρακολούθησης εντατικών μαθημάτων ξένης γλώσσας κατά την περίοδο κατάρτισης και παρέχει βοήθεια για την διαμονή.

Η επιχορήγηση της κινητικότητας δίνεται στους συμμετέχοντες από τους συμβαλλόμενους φορείς της εκάστοτε χώρας υποδοχής και το ύψος της επιχορήγησης εξαρτάται από τους κανονισμούς της χώρας υποδοχής.

Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετάσχουν νέοι οι οποίοι:

1) Είναι μεταξύ 18 και 32 ετών κατά την ημερομηνία αναχώρησής τους,

2) Είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα Γραφεία της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης,

3) ‘Εχει ολοκληρώσει κατάρτιση ή σπουδές (κάτοχος σχετικού πιστοποιητικού ή τίτλου) στο πεδίο στο οποίο σχετίζεται η πρακτική άσκηση που προσφέρει η θέση. Όλες οι θέσεις του προγράμματος είναι διαθέσιμες στο www.eurodyssee.eu

4) Έχουν νόμιμη παραμονή στην Κυπριακή Δημοκρατία

5) Είναι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας ή πολίτες οποιουδήποτε άλλου κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχουν δικαίωμα ελεύθερης πρόσβασης στην Ευρωπαϊκή αγορά εργασίας και μπορούν να διακινηθούν ελεύθερα και χωρίς διατυπώσεις στην επικράτεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Προτεραιότητα θα δοθεί σε συμμετέχοντες με προορισμό άλλο από τη χώρα καταγωγής τους.

6) Έχουν επαρκή γνώση της γλώσσας που θα χρησιμοποιείται κατά την διάρκεια της πρακτικής άσκησης

7) Δεν είναι λήπτες περισσότερης από μίας πηγής χρηματοδότησης για την σχετική πρακτική άσκηση

8) Δεν έχουν χρηματοδοτηθεί προηγουμένως από το Τμήμα Εργασίας για πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής πείρας (Eurodyssee, Leonardo da Vinci, Erasmus+).

Δεδομένου ότι πληρούν τα κριτήρια, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δημιουργήσουν την αίτησή τους στο www.eurodyssee.eu και το Τμήμα Εργασίας θα επικοινωνήσει μαζί τους.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποτείνονται στις ιστοσελίδες του προγράμματος EURODYSSEE: www.eurodyssee.eu, του Τμήματος Εργασίας www.mlsi.gov.cy/dl και της Ένωσης Δήμων Κύπρου www.ucm.org.cy.

Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αρχείο

-> 2019

-> 2018

-> 2017

-> 2016

-> 2015

-> 2014

-> 2013

Overcast Clouds

12.77°C

Paralimni

Overcast Clouds
Humidity: 81%
Wind: WSW at 0.89 M/S

 

Οδηγίες για Παραλίμνι