Pin It

Πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Μέγαρο Παραλιμνίου στην παρουσία του Δημάρχου Παραλιμνίου κ Θεόδωρου Πυρίλλη και της ολομέλειας του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς και εκπρόσωπων φορέων του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως αλλά και μελών του Πολεοδομικού Συμβουλίου ανοιχτή πανδημοτική συγκέντρωση με απώτερο σκοπό να εισακουστούν οι  απόψεις και εισηγήσεις των Δημοτών σε ότι αφορά την έκθεση εκπόνησης Τοπικού Σχεδίου Παραλιμνίου. Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο βουλευτής Αμμοχώστου κ. Κυριάκος Ιωακείμ.

Στη συγκέντρωση, έγινε αρχικά ενημέρωση από τον Δήμαρχο Παραλιμνίου για τον επουσιώδη ρόλο που επιτελούν οι Τοπικές Αρχές στη διαδικασία εκπόνησης του Τοπικού Σχεδίου για διαπιστώσεις σε ότι αφορά οποιεσδήποτε αδυναμίες ή ελλείψεις των προνοιών του, που επιτρέπουν την υποβολή τεκμηριωμένων και εμπεριστατωμένων εισηγήσεων. Ο κ. Πυρίλλης, ανέφερε ότι με βάση τις καθορισμένες διαδικασίες αναφορικά με την εκπόνηση του Τοπικού Σχεδίου, οι Τοπικές Αρχές οφείλουν να διοργανώσουν ανοιχτές συγκεντρώσεις, ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε δημότες, ιδιοκτήτες γης και χρήστες της κάθε περιοχής που εμπίπτει στο σχέδιο, καθώς και σε οργανωμένα σύνολα, να διατυπώσουν τις απόψεις τους αναφορικά με θέματα που τους απασχολούν. Βασικός σκοπός της διοργάνωσης της ανοιχτής συγκέντρωσης ήταν η καταγραφή από την τοπική κοινωνία του ρόλου του συγκεκριμένου οικισμού στην περιοχή του Σχεδίου.

Ο Δήμαρχος, ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους ότι τα θέματα που θα ανεγερθούν στη διαλογική συζήτηση θα καταγραφούν ώστε να ληφθούν υπόψη για τη διαμόρφωση των απόψεων/εισηγήσεων της κάθε Τοπικής Αρχής που θα υποβληθούν ενώπιον του Πολεοδομικού Συμβουλίου. Επιπρόσθετα, διευκρίνισε ότι θα ακολουθήσει νέα ανοιχτή συγκέντρωση στην οποία θα παρουσιαστούν στο κοινό οι απόψεις-προτάσεις του Δήμου στις οποίες θα συμπεριλαμβάνονται και οι εισηγήσεις των Δημοτών που θα  έχουν καταγραφεί από την ανοιχτή συγκέντρωση, ώστε να υπάρχει μια κοινή γραμμή μεταξύ Τοπικής Αρχής και Δημοτών πριν την τελική υποβολή της πρότασης του Δήμου στο Πολεοδομικό Συμβούλιο. Καταγράφηκαν οι εισηγήσεις των παρευρισκόμενων που αφορούσαν σε ανάγκες για νέες υποδομές και για βιομηχανικές-εμπορικές αναπτύξεις, για καθορισμό νέων κινήτρων σε ότι αφορά τις ζώνες ανάπτυξης, σε οδικά δίκτυα,  και ευρύτερα σε ποικιλία θεμάτων που στοχεύουν στην ποιότητα ζωής των Παραλιμνιτών. Όλα όσα ακούστηκαν, έδωσαν ενισχυτική ώθηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για την έναρξη συνεχών συνεδριάσεων με απώτερο σκοπό την σύνταξη της πρότασης και την παρουσίασή της στους Δημότες Παραλιμνίου ώστε να συνδιαμορφωθούν οι τελικές απόψεις μεταξύ Δήμου και Δημοτών για την ολική τη σύνθεση της πρότασης και έπειτα την υποβολή της στο Πολεοδομικό Συμβούλιο μέχρι τις 31/10/17.  

 

 

 

 

 

Αρχείο

-> 2019

-> 2018

-> 2017

-> 2016

-> 2015

-> 2014

-> 2013

Overcast Clouds

12.77°C

Paralimni

Overcast Clouds
Humidity: 81%
Wind: WSW at 0.89 M/S

 

Οδηγίες για Παραλίμνι